House of cards

Home flora - Lilac
Home flora - Lilac

Zwanger zijn is, in mijn geval, fysiek vergelijkbaar met een kaartenhuis. Een kaartenhuis dat soms met stevig plakband aan elkaar vast lijkt te zitten, maar van de een op de andere dag toch in elkaar stort. Ik heb, voor zover ik dat niet al had, nog meer respect gekregen voor al die vrouwen op aarde die al een of meerdere zwangerschappen doorstaan hebben. Of de vrouwen die het doorstonden of doorstaan in een tijd of land waarin de kennis omtrent zwangerschap nog in zijn kinderschoenen stond of staat. En je maar gewoon met je zwangere lijf aan de bak moet, zonder de moderne faciliteiten waar wij mee gezegend zijn.

In Australië leeft de Kiwi, een loopvogel (die er ook nog eens heel schattig uitziet) die d0or een nare speling van de evolutie nogal grote eieren legt. Zó groot dat het ei alle ingewanden van het vrouwtje aan de kant drukt, waardoor ze op het einde van haar zwangerschap zoveel pijn heeft dat ze alleen nog maar zielig verstopt in de struiken kan wachten tot ze het ei leggen kan. (Ik heb deze informatie niet uit mijn dikke duim gezogen, het is terug te zien in Stephen Fry’s ‘Last chance to see’ – een parel van een serie trouwens). Er zijn dagen dat ik me net een Kiwi voel. Alhoewel die Kiwi, als ze zou kunnen praten, me zou aanmerken als ‘lightweight’ en ‘drama queen’. Mijn baby neemt immers geen 80% van mijn lichaam in beslag. Goddank.

Zoals altijd is er die ene moderne uitvinding die geheel losstaat van het baby-gebeuren, maar die me altijd weet op te beuren: fotografie. Tijdens een wandeling legde ik met mijn Fuji Instax de lente vast, maar maakte uiteindelijk mijn favoriete foto (en best gelukte – geen nabewerking mogelijk!) in onze eigen achtertuin. Ik kan inmiddels een behoorlijk kaartenhuis bouwen met alle Polaroids die ik maakte. Eentje die met plakband (of nog beter: duct tape) in elkaar zit. Zodat ie lekker niet kan instorten.

About how my pregnancy fysically often feels like a house of cards that can collapse from one day to another. And how photography gets me through the day, like it always does.

Polaroid - Blossom

9 antwoorden
  1. Babongo
    Babongo zegt:

    Lieve Marlous, het is het inderdaad echt waard, hoor, zoals SopheiSweetVintage ook schrijft! Straks heb je je prachtige dochter in je armen en ben je een groot deel van het ongemak (zonder het te willen bagatelliseren)zomaar vergeten. Wat goed dat je afleiding zoekt en vindt in fotografie! Dat lijkt me een goede remedie. Ook ik heb nog meer respect en waardering gekregen voor vrouwen. Ik vind echt dat onderbelicht is wat een prestatie we leveren tijdens zwangerschap en bevalling. We mogen elkaar wel wat meer bejubelen! :) Dus bij deze: je doet het goed, Marlous, je kunt het, hou vol!
    Geniet van het voorjaar! Lieve groet, Nicole

    Beantwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Dankjewel Nicole! Je blijft aan de ene kant jezelf, maar fysiek ben je dat aan de andere kant gewoon even niet…dat vergeet ik steeds weer, met alle frustraties als gevolg. In retrospectief kan ik er (hopelijk) met meer relativeringsvermogen naar kijken..jullie lieve reacties helpen me daar ook bij! xx

  2. Lonneke
    Lonneke zegt:

    O wat kan het pittig zijn he…wel mooi dat je dat gevoel dan weer in een grappig blogje kan stoppen met prachtige plaatjes. Hoop voor je op beter dagen, en ja…het is het allemaal waard ;-)

    Beantwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Dankjewel Lonneke! Bloggen is echt mijn happy place en straks terugkijkend kan ik dat hopelijk ook concluderen (daar heb ik alle vertrouwen in!) Liefs!

  3. Marije
    Marije zegt:

    Och lieve Marlous,
    Hou vol, het komt goed, echt waar! En wat ben je toch weer jij door zelfs bij zo’n berichtje nog een anekdote over een Kiwi op te lepelen. Mooie foto’s, fijn dat dat een beetje afleid!
    Marije

    Beantwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Haha, jaa..die Kiwi is al legendarisch hier..al is het maar om vast te stellen dat het altijd nog erger kan ;-). Bedankt voor je lieve reactie, het helpt me er echt doorheen! xx

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *